Sağlıklı Yiyecekleri
Tercih Etmek
Jean Mayer USDA
Yaşlanma Üzerine İnsan Beslenmesi Araştırma Merkezi (USDA HNRCA) ve Tufts
Üniversitesi'ndeki bilim adamlarının yeni araştırmalarına göre, beyni sağlıklı
düşük kalorili yiyecekleri sağlıksız yüksek kalorili yiyeceklere tercih edecek
şekilde eğitmek mümkün olabilir.
Hastane.
Nutrition &
Diabetes dergisinde bugün çevrimiçi olarak yayınlanan ,
yetişkin erkek ve kadınlarda yapılan bir beyin taraması çalışması, sağlıksız
yiyeceklerin bağımlılık yapıcı gücünü tersine çevirmenin ve aynı zamanda
sağlıklı yiyeceklere olan tercihi artırmanın mümkün olduğunu öne sürüyor.
USDA HNRCA
Enerji Metabolizma Laboratuvarı direktörü, kıdemli ve eş-yazışma yazarı Susan
B. Roberts, "Hayata patates kızartmasını seven ve örneğin tam buğdaylı
makarnadan nefret ederek başlamıyoruz" dedi.
Aynı zamanda
Tufts Üniversitesi Friedman Beslenme Bilimi ve Politikası Okulu'nda profesör ve
Tufts Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yardımcı psikiyatri profesörüdür.
“Bu
şartlanma, yemeye tepki olarak zamanla gerçekleşir - tekrar tekrar! -
zehirli gıda ortamında neler var. "
Bilim adamları,
sağlıksız gıda bağımlılığı devreleri bir kez kurulduktan sonra, bunların
tersine çevrilmesinin zor veya imkansız olabileceğinden ve kilo almış insanları
ömür boyu sağlıksız yiyecek istekleri ve günaha maruz bırakabileceğinden
şüpheleniyorlar.
Roberts ve
meslektaşları, beynin sağlıklı gıda seçimlerini destekleyecek şekilde yeniden
eğitilip eğitilemeyeceğini bulmak için, sekiz tanesi Tufts Üniversitesi
araştırmacıları tarafından tasarlanan yeni bir kilo verme programına katılan on
üç fazla kilolu ve obez erkek ve kadında ödül sistemini inceledi ve kontrol
grubundaki ve programa kayıtlı olmayan beş kişi.
Her iki gruba da
altı aylık bir sürenin başında ve sonunda manyetik rezonans görüntüleme (MRI)
beyin taramaları yapıldı.
Kilo verme
programına katılanlar arasında beyin taramaları, beyin ödül merkezinin öğrenme
ve bağımlılıkla ilişkili alanlarındaki değişiklikleri ortaya çıkardı.
Altı ay sonra,
bu bölgenin sağlıklı, düşük kalorili yiyeceklere duyarlılığı arttı, bu da
ödülün arttığını ve daha sağlıklı yiyecek ipuçlarından zevk aldığını gösteriyor.
Bölge ayrıca
sağlıksız yüksek kalorili yiyeceklere karşı duyarlılığın azaldığını gösterdi.
"Kilo verme
programı, insanların farklı yiyeceklere nasıl tepki verdiklerini değiştirmek
için özel olarak tasarlandı ve bizim çalışmamız, programa katılanların daha
sağlıklı yiyecekler için artan bir arzunun yanı sıra sağlıksız yiyecekleri daha
az tercih ettiğini ve bunların birleşik etkileri muhtemelen kritik olduğunu
gösteriyor.
USDA HNRCA'da
Enerji Metabolizması Laboratuvarı'nda bir bilim insanı ve Friedman Okulu'nda
yardımcı doçent olan ortak yazar Sai Krupa Das, ”dedi.
"Bildiğimiz
kadarıyla bu, bu önemli anahtarın ilk gösterimi."
Yazarlar, kilo
verme programının, davranış değişikliği eğitimi ve yüksek lifli, düşük glisemik
menü planları dahil olmak üzere çeşitli özelliklerinin önemli olduğunu
varsayıyorlar.
İlk yazar ve eş-yazarı, "Diğer
çalışmalar, mide baypas ameliyatı gibi cerrahi prosedürlerin insanların genel
olarak yiyeceklerden ne kadar keyif aldığını göstermesine rağmen, bu pek tatmin
edici değil çünkü daha sağlıklı yiyecekleri daha çekici hale getirmek yerine
genel olarak yemek zevkini ortadan kaldırıyor" dedi.
Yazar Thilo Deckersbach, Ph.D.,
Massachusetts General Hospital'da bir psikolog.
- "Burada, ameliyat olmadan
sağlıksız gıdalardan sağlıklı gıdaya tercihlerin kaydırılmasının mümkün
olduğunu ve MRI'nin beynin gıda ipuçlarındaki rolünü keşfetmek için önemli bir
teknik olduğunu gösteriyoruz."
Roberts,
"Burada daha çok katılımcıyı içeren, uzun vadeli takip ve beynin daha
fazla alanını araştıran daha çok araştırma var" diye ekledi.
"Ancak kilo
verme programının insanları hangi yiyeceklerin cezbedeceğini değiştirdiği konusunda
çok teşvik ediyoruz."
USDA HNRCA
Lorien E. Urban, Ph.D.'deki Enerji Metabolizması Laboratuvarı'ndan ve Friedman
Okulu mezunu Taylor Salinardi'den bu makalenin ek yazarları.
Massachusetts
General Hospital'dan ortak yazarlar Alexandra M. Rodman, Amanda R. Arulpragasam
ve Darin Dougherty, MD
Bu çalışma ABD
Tarım Bakanlığı tarafından no. 58-1950-0-0014 ve Tufts Üniversitesi'nde
Jean Mayer USDA Yaşlanma üzerine İnsan Beslenmesi Araştırma Merkezi'nden pilot
burs.
Çıkar Çatışması
İfşası: Susan Roberts, şirketler ve topluluk gruplarında kullanılan, burada
bildirilene eşdeğer bir çevrimiçi kilo verme programı olan iDiet'te hisse
sahibidir.
Deckersbach T,
Das SK, Urban LE, Salinardi T, Batra P, Rodman AM, Arulpragasam AR, Dougherty
DD, Roberts SB.
"Davranışsal
bir müdahale ile gıda ipuçlarına ödül sisteminin yanıt vermesinde obezite ile
ilgili anormalliklerin tersine çevrildiğini gösteren pilot randomize
çalışma." Beslenme ve Diyabet .
1 Eylül 2014 tarihinden önce çevrimiçi olarak
yayınlandı.
Otuz yıldır,
Tufts Üniversitesi'ndeki Jean Mayer USDA Yaşlanma Üzerine İnsan Beslenmesi
Araştırma Merkezi, yaşlanan popülasyonlarda iyi beslenme ve iyi sağlık
arasındaki ilişkiyi inceledi.
Tufts araştırma
bilim adamları, USDA Beslenme Yönergelerini, Diyet Referans Alımlarını ve diğer
önemli kamu politikalarını oluşturmak için federal kurumlarla birlikte
çalışır.
Tufts
Üniversitesi'ndeki Gerald J. ve Dorothy R. Friedman Beslenme Bilimi ve
Politikası Okulu, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tek bağımsız beslenme
okuludur.
Okulun sekiz
derece programları - beslenme ve kronik hastalıklar, moleküler beslenme, tarım
ve sürdürülebilirlik, gıda güvenliği, insani yardım, halk sağlığı beslenme ile
ilgili sorulara odaklanan,
https://www.naturalblaze.com/2014/09/training-your-brain-to-prefer-healthy.html

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder