6 Eylül 2020 Pazar

Sağlıklı Yiyecekleri Tercih Etmek

Sağlıklı Yiyecekleri Tercih Etmek
İçin Beyninizi Eğitin
Jean Mayer USDA Yaşlanma Üzerine İnsan Beslenmesi Araştırma Merkezi (USDA HNRCA) ve Tufts Üniversitesi'ndeki bilim adamlarının yeni araştırmalarına göre, beyni sağlıklı düşük kalorili yiyecekleri sağlıksız yüksek kalorili yiyeceklere tercih edecek şekilde eğitmek mümkün olabilir.
Hastane.
Nutrition & Diabetes dergisinde bugün çevrimiçi olarak yayınlanan , yetişkin erkek ve kadınlarda yapılan bir beyin taraması çalışması, sağlıksız yiyeceklerin bağımlılık yapıcı gücünü tersine çevirmenin ve aynı zamanda sağlıklı yiyeceklere olan tercihi artırmanın mümkün olduğunu öne sürüyor.
USDA HNRCA Enerji Metabolizma Laboratuvarı direktörü, kıdemli ve eş-yazışma yazarı Susan B. Roberts, "Hayata patates kızartmasını seven ve örneğin tam buğdaylı makarnadan nefret ederek başlamıyoruz" dedi.
Aynı zamanda Tufts Üniversitesi Friedman Beslenme Bilimi ve Politikası Okulu'nda profesör ve Tufts Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yardımcı psikiyatri profesörüdür.
 “Bu şartlanma, yemeye tepki olarak zamanla gerçekleşir - tekrar tekrar! - zehirli gıda ortamında neler var. "
Bilim adamları, sağlıksız gıda bağımlılığı devreleri bir kez kurulduktan sonra, bunların tersine çevrilmesinin zor veya imkansız olabileceğinden ve kilo almış insanları ömür boyu sağlıksız yiyecek istekleri ve günaha maruz bırakabileceğinden şüpheleniyorlar. 
Roberts ve meslektaşları, beynin sağlıklı gıda seçimlerini destekleyecek şekilde yeniden eğitilip eğitilemeyeceğini bulmak için, sekiz tanesi Tufts Üniversitesi araştırmacıları tarafından tasarlanan yeni bir kilo verme programına katılan on üç fazla kilolu ve obez erkek ve kadında ödül sistemini inceledi ve kontrol grubundaki ve programa kayıtlı olmayan beş kişi.
Her iki gruba da altı aylık bir sürenin başında ve sonunda manyetik rezonans görüntüleme (MRI) beyin taramaları yapıldı. 
Kilo verme programına katılanlar arasında beyin taramaları, beyin ödül merkezinin öğrenme ve bağımlılıkla ilişkili alanlarındaki değişiklikleri ortaya çıkardı. 
Altı ay sonra, bu bölgenin sağlıklı, düşük kalorili yiyeceklere duyarlılığı arttı, bu da ödülün arttığını ve daha sağlıklı yiyecek ipuçlarından zevk aldığını gösteriyor. 
Bölge ayrıca sağlıksız yüksek kalorili yiyeceklere karşı duyarlılığın azaldığını gösterdi.
"Kilo verme programı, insanların farklı yiyeceklere nasıl tepki verdiklerini değiştirmek için özel olarak tasarlandı ve bizim çalışmamız, programa katılanların daha sağlıklı yiyecekler için artan bir arzunun yanı sıra sağlıksız yiyecekleri daha az tercih ettiğini ve bunların birleşik etkileri muhtemelen kritik olduğunu gösteriyor.
USDA HNRCA'da Enerji Metabolizması Laboratuvarı'nda bir bilim insanı ve Friedman Okulu'nda yardımcı doçent olan ortak yazar Sai Krupa Das, ”dedi.
 "Bildiğimiz kadarıyla bu, bu önemli anahtarın ilk gösterimi." 
Yazarlar, kilo verme programının, davranış değişikliği eğitimi ve yüksek lifli, düşük glisemik menü planları dahil olmak üzere çeşitli özelliklerinin önemli olduğunu varsayıyorlar.
İlk yazar ve eş-yazarı, "Diğer çalışmalar, mide baypas ameliyatı gibi cerrahi prosedürlerin insanların genel olarak yiyeceklerden ne kadar keyif aldığını göstermesine rağmen, bu pek tatmin edici değil çünkü daha sağlıklı yiyecekleri daha çekici hale getirmek yerine genel olarak yemek zevkini ortadan kaldırıyor" dedi.
Yazar Thilo Deckersbach, Ph.D., Massachusetts General Hospital'da bir psikolog. 
- "Burada, ameliyat olmadan sağlıksız gıdalardan sağlıklı gıdaya tercihlerin kaydırılmasının mümkün olduğunu ve MRI'nin beynin gıda ipuçlarındaki rolünü keşfetmek için önemli bir teknik olduğunu gösteriyoruz."
Roberts, "Burada daha çok katılımcıyı içeren, uzun vadeli takip ve beynin daha fazla alanını araştıran daha çok araştırma var" diye ekledi. 
"Ancak kilo verme programının insanları hangi yiyeceklerin cezbedeceğini değiştirdiği konusunda çok teşvik ediyoruz."
USDA HNRCA Lorien E. Urban, Ph.D.'deki Enerji Metabolizması Laboratuvarı'ndan ve Friedman Okulu mezunu Taylor Salinardi'den bu makalenin ek yazarları. 
Massachusetts General Hospital'dan ortak yazarlar Alexandra M. Rodman, Amanda R. Arulpragasam ve Darin Dougherty, MD
Bu çalışma ABD Tarım Bakanlığı tarafından no. 58-1950-0-0014 ve Tufts Üniversitesi'nde Jean Mayer USDA Yaşlanma üzerine İnsan Beslenmesi Araştırma Merkezi'nden pilot burs.
Çıkar Çatışması İfşası: Susan Roberts, şirketler ve topluluk gruplarında kullanılan, burada bildirilene eşdeğer bir çevrimiçi kilo verme programı olan iDiet'te hisse sahibidir.
Deckersbach T, Das SK, Urban LE, Salinardi T, Batra P, Rodman AM, Arulpragasam AR, Dougherty DD, Roberts SB. 
"Davranışsal bir müdahale ile gıda ipuçlarına ödül sisteminin yanıt vermesinde obezite ile ilgili anormalliklerin tersine çevrildiğini gösteren pilot randomize çalışma." Beslenme ve Diyabet . 
1 Eylül 2014 tarihinden önce çevrimiçi olarak yayınlandı.
Otuz yıldır, Tufts Üniversitesi'ndeki Jean Mayer USDA Yaşlanma Üzerine İnsan Beslenmesi Araştırma Merkezi, yaşlanan popülasyonlarda iyi beslenme ve iyi sağlık arasındaki ilişkiyi inceledi. 
Tufts araştırma bilim adamları, USDA Beslenme Yönergelerini, Diyet Referans Alımlarını ve diğer önemli kamu politikalarını oluşturmak için federal kurumlarla birlikte çalışır. 
Tufts Üniversitesi'ndeki Gerald J. ve Dorothy R. Friedman Beslenme Bilimi ve Politikası Okulu, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tek bağımsız beslenme okuludur. 
Okulun sekiz derece programları - beslenme ve kronik hastalıklar, moleküler beslenme, tarım ve sürdürülebilirlik, gıda güvenliği, insani yardım, halk sağlığı beslenme ile ilgili sorulara odaklanan,

https://www.naturalblaze.com/2014/09/training-your-brain-to-prefer-healthy.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CADILAR BAYRAMI?

.   BİR GÜN CUMHURİYET, BİR HAFTA CADILAR .   Bir günlüğüne Cumhuriyet. .   Yalnızca bir gün. Bayraklarımızı çıkarıyoruz, şiirlerimizi okuyo...